Followers

Carian

...................... بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ ......................

Segala puji bagi Allah, Pencipta dan Penguasa alam semesta. Selawat dan salam semoga disampaikan kepada Nabi Muhammad S.A.W., keluarganya dan para sahabatnya.

Assalamualaikum w.b.t. dan salam ukhuwaah. Blog ini dibina adalah berdasarkan sebagai perkongsian pengalaman rawatan di samping catatan penulis berkaitan Perubatan Islam khususnya Rawatan Gangguan Makhluk Halus. Adalah diharapkan dengan usaha yang sedikit ini dapat memberi manafaat bagi pembacanya dan orang-orang yang mencari kebenaran. Apa jua yang tercatat di dalamnya adalah jauh sama sekali untuk menimbulkan rasa "riak dan ujub" dalam diri. Na'uzubillah. Sesungguhnya Allah S.W.T. jualah Yang Maha Hebat Lagi Maha Mengetahui. Saya melepaskan diri dari setiap hal yang bertentangan dengan Kitab Allah dan Sunnah Nabi S.A.W. Semua taufiq yang dikurniakan tidak lain adalah kerana Rahmat Allah S.W.T. KepadaNya saya berserah dan kepadaNya saya kembali ....... al-faqir ilallah min : (abuhumaira)

Tuesday, December 21, 2010

Perawat-Perawat Islam Muadzam ShahAssalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah, kini saya tidak lagi keseorangan lagi dalam membantu pesakit yang mengalami gangguan makhluk halus atau jin khususnya di daerah Muadzam Shah ini. Rupanya sudah ada Perawat-perawat Islam yang sudah menghadiri beberapa Kursus Perubatan Islam dan ada setengahnya sudah banyak membantu masyarakat setempat. Malah ada pesakit yang datang jauh dari Muadzam Shah dan ada yang pesakit yang datang dari luar negeri Pahang untuk mendapatkan rawatan daripada Perawat-perawat Islam Muadzam Shah ini.

Saya amat bersyukur kepada Allah S.W.T. dengan perkembangan positif ini. Apa tidaknya, Perawat-perawat Islam Muadzam Shah ini sudah banyak menghadapi kes-kes rawatan gangguan makhluk halus dan sudah tentu mereka ini banyak pengalaman dan ilmu berkaitan. Maka saya boleh menimba pengalaman dan ilmu daripada mereka. Boleh dikatakan ada sesetengah Perawat Islam Muadzam Shah ini yang memberikan khidmat rawatan sepenuh masa. Saya ini hanya merawat sekiranya ada masa terluang dan emergency sahaja.

Menurut mereka, sebelum ini juga sudah ramai individu-individu dari Muadzam Shah yang menyertai kursus-kursus Perubatan Islam anjuran Pusat-pusat Rawatan Islam yang terkemuka di Kuantan dan sebagainya. Cuma saya sahaja yang tidak tahu. Maklumlah sudah lama memerap dan jarang berpeluang menyertai Kursus-kursus Perubatan Islam.

Jika Allah S.W.T. mengizinkan, Perawat-perawat Islam Muadzam Shah akan dapat disatukan dan InsyaAllah suatu hari nanti satu Klinik Rawatan Islam yang dikendalikan oleh mereka ini khususnya dalam menangani kes gangguan makhluk halus atau jin bagi masyarakat setempat atau selainnya akan diwujudkan.

Buat masa ini rawatan dilakukan di rumah persendirian. Terutamanya Ustaz Rameli (Abah). Beliau merawat pesakit di rumahnya sahaja. Kebiasaanya, jika Perawat Islam Muadzam Shah yang tidak mempunyai masa yang terluang sedangkan pesakit memerlukan rawatan yang segera, maka mereka ini disarankan untuk mendapatkan rawatan dengan Ustaz Rameli. Beliau merawat setiap hari Selasa dan Rabu bermula jam 9.30 malam. Semasa rawatan dilakukan ada Perawat-perawat Islam lain yang membantu.

Berikut adalah nama dan no. telefon Perawat-perawat Islam di daerah Muadzam Shah / Felda Keratong / Rompin. Jika masyarakat setempat mempunyai masalah gangguan makhluk halus atau jin boleh merujuk Perawat-perawat Islam berkenaan :

Muadzam Shah :
Ustaz Rameli (Abah)
012 9527453 / 013 9645772

En. Ruhisham
019 9888005

En. Mohd Maza
019 9274242

Chanis :
Abuhumaira
013 3758458


En. Kamal
013 6489245

Bandar Tun Abdul Razak :
En. Kamsani Tuah
019 9471587

Kota Bahagia / Tabung Haji :
En. Mohd Fauzan
019 9743267

Selancar :
En. Nizam
013 7635259

Sekiranya ada Perawat-perawat Islam di daerah Muadzam Shah yang ingin namanya disiarkan atau tidak ingin disiarkan di sini bolehlah telefon atau sms saya.
Allahu’alam.

Seja o primeiro a comentar

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Catatan Abu Humaira ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO