Followers

Carian

...................... بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ ......................

Segala puji bagi Allah, Pencipta dan Penguasa alam semesta. Selawat dan salam semoga disampaikan kepada Nabi Muhammad S.A.W., keluarganya dan para sahabatnya.

Assalamualaikum w.b.t. dan salam ukhuwaah. Blog ini dibina adalah berdasarkan sebagai perkongsian pengalaman rawatan di samping catatan penulis berkaitan Perubatan Islam khususnya Rawatan Gangguan Makhluk Halus. Adalah diharapkan dengan usaha yang sedikit ini dapat memberi manafaat bagi pembacanya dan orang-orang yang mencari kebenaran. Apa jua yang tercatat di dalamnya adalah jauh sama sekali untuk menimbulkan rasa "riak dan ujub" dalam diri. Na'uzubillah. Sesungguhnya Allah S.W.T. jualah Yang Maha Hebat Lagi Maha Mengetahui. Saya melepaskan diri dari setiap hal yang bertentangan dengan Kitab Allah dan Sunnah Nabi S.A.W. Semua taufiq yang dikurniakan tidak lain adalah kerana Rahmat Allah S.W.T. KepadaNya saya berserah dan kepadaNya saya kembali ....... al-faqir ilallah min : (abuhumaira)

Friday, October 22, 2010

Murid Z


Assalamualaikum w.b.t.

Kalau 2 tahun lepas murid lelaki Tahun 3 bernama N, boleh melihat jin dan mengubat orang sakit. Tahun 2009 seorang murid perempuan Tahun 6 yang bernama S, dapat melihat jin dan mendapat gangguan jin di sekolah sehinggakan menjejaskan pembelajarannya di kelas. Kini, tahun 2010, sekolah saya digemparkan lagi dengan seorang murid yang boleh melihat jin.

Murid ini adalah murid lelaki Tahun 4 yang bernama Z. Menurut cerita daripada ayahnya (pernah menghadiri kursus-kursus Perubatan Islam sebelum ini) anaknya ini pada asalnya tidak dapat melihat jin. Tetapi selepas kejadian terpijak anak jin, murid Z ini mula dapat melihat alam jin. Pada awalnya, penglihatannya hanya kabur-kabur, tetapi sejak kebelakangan ini penglihatan dan pendengarannya semakin jelas.

Ceritanya begini, anaknya ini berjalan melalui sebuah padang dan tanpa disedari dia telah terpijak seekor anak jin di sekitar sebuah busut dan menyebabkan anak jin tu mati. Ibubapa jin tersebut begitu marah. Sebagai balasan kata ibubapa jin tersebut, murid Z ini akan dapat melihat alam jin selama setahun.

Kejadian ini berlaku pada 2009 lagi. Cuma sekarang baru saya ketahui, apabila ayah murid Z menceritakan kejadian tersebut kepada saya. Pada awalnya murid Z, begitu takut kerana dapat melihat jin yang pelbagai bentuk, rupa dan warna. Tetapi, setelah murid ini dapat menyaksikan cahaya-cahaya , api, aura dan sebagainya apabila seseorang membaca ayat-ayat suci al-Quran, maka dia juga cuba membaca ayat-ayat suci al-Quran seterusnya jadilah dia seperti dalam kisah kartun Dragon Ball. Dalam asyik suka menzass jin-jin, timbullah kemarahan dikalangan mereka. Maka murid Z ini sering mendapat serangan dan gangguan daripada jin-jin tersebut.

Ayah murid Z meminta pandangan saya tentang anaknya itu; samada anugerah Allah atau keterlibatan jin. Dengan ilmu yang cetek ini, saya mendapati penglihatan anaknya itu ada keterlibatan jin. Setahun lebih sudah berlalu, namun murid Z masih lagi dapat melihat jin. Di mana janji-janji mu wahai jin ? Bahkan jasad murid ini sudah dapat merasai sebagaimana yang dirasai oleh makhluk jin. Contohnya, rasa panas terbakar bila mendengar ayat-ayat suci al-Quran, mengelupur kepanasan bila mendengar azan.

Demikianlah halnya juga di sekolah, bila azan Zohor sahaja di masjid berdekatan sekolah, murid Z mengelupur seperti ayam kena sembelih. Cikgu yang mengajar panik dan murid-murid lain ketakutan lantas menganggu proses pengajaran dan pembelajaran di kelasnya. Kat rumah pun macam tu, dengar azan je, dengar bacaan al-Quran je, panas, mengelupur.

Kini, Alhamdulillah. Setelah ayah menyarankan anaknya supaya mencalitkan sedikit minyak atar kasturi hitam yang dibeli semasa kursus Perubatan Islam anjuran TIAF di Kuantan baru-baru ini di tepi kedua telinganya, murid ini tidak lagi merasai panas atau mengelupur semasa azan dan bacaan ayat suci al-Quran kedengaran. Bahkan semenjak itu, penglihatan murid ini terhadap jin dan alamnya semakin kabur.

Walalhua’lam.

Seja o primeiro a comentar

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Catatan Abu Humaira ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO