Followers

Carian

...................... بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ ......................

Segala puji bagi Allah, Pencipta dan Penguasa alam semesta. Selawat dan salam semoga disampaikan kepada Nabi Muhammad S.A.W., keluarganya dan para sahabatnya.

Assalamualaikum w.b.t. dan salam ukhuwaah. Blog ini dibina adalah berdasarkan sebagai perkongsian pengalaman rawatan di samping catatan penulis berkaitan Perubatan Islam khususnya Rawatan Gangguan Makhluk Halus. Adalah diharapkan dengan usaha yang sedikit ini dapat memberi manafaat bagi pembacanya dan orang-orang yang mencari kebenaran. Apa jua yang tercatat di dalamnya adalah jauh sama sekali untuk menimbulkan rasa "riak dan ujub" dalam diri. Na'uzubillah. Sesungguhnya Allah S.W.T. jualah Yang Maha Hebat Lagi Maha Mengetahui. Saya melepaskan diri dari setiap hal yang bertentangan dengan Kitab Allah dan Sunnah Nabi S.A.W. Semua taufiq yang dikurniakan tidak lain adalah kerana Rahmat Allah S.W.T. KepadaNya saya berserah dan kepadaNya saya kembali ....... al-faqir ilallah min : (abuhumaira)

Thursday, October 14, 2010

Kaedah Pasak / Paku


Assalamualaikum w.b.t.

Belum sempat saya membaca Yasin selepas solat Magrib, saya menerima panggilan dari seorang suami mengatakan isterinya mula meracau apabila mereka bersama-sama membaca Yasin. Emergancy katanya, tolonglah datang segera. Dia tidak dapat control keadaan. Isterinya merasuk, mengamuk dan bercakap memaki-maki. Saya start kereta menuju ke rumahnya. Sampai di sana, saya pula dimakinya. Sabar ajelah. Saya serahkan sepenuhnya kepada Allah s.w.t. apa yang seterusnya akan berlaku.

Menurut cerita suaminya, isterinya ini ada mendapatkan rawatan urutan badan daripada emak saudaranya. Bila tertekan tempat persembunyian jin, maka melatahlah jin tu. Umpama menjolok sarang tebuan. Apalagi, masing-masing membuka langkah silat. Bermula dari situlah isterinya sering meracau dan memaki emak saudara suaminya kerana menganggu tempat tingganyal jin di dalam badan pesakit tersebut.

Tanpa mempedulikan makian jin tersebut dalam diam-diam saya terus membuat kaedah pasak dengan ayat-ayat suci al-Quran. Kesempatan dari itu saya meminta izin dari tuan rumah untuk mengambil whuduk bagi menunaikan solat Isyak dan solat Suna Hajat. Semasa saya mengambil whuduk kedengaran pesakit membebel tak henti-henti.

Selepas mengambil whuduk, suaminya bertanyakan saya, kenapa isterinya terpaku kat situ, tak bergerak-gerak. Saya bisik pada suaminya, dengan izin Allah dia dah kena pasak. Saya sengaja pasak awal-awal supaya nanti bila sampai nak buat rawatan jin tidak cabut lari awal-awal.

Kata suaminya, isterinya nak buang air kecil (jin buat helah nak keluar melalui buang air kecil) dan nak makan nasi. Saya pohon pada Allah agar pesakit tersebut boleh buang air kecil tapi jin tersebut tidak dapat melepaskan diri melalui jalan tersebut dan boleh makan nasi. Selepas pesakit selesai buang air kecil, dia duduk kembali tempat dia kena pasak tadi dan terpaksa makan di tempat tersebut.

Alhamdulillah, perancangan berjalan lancar. Setelah menunaikan solat Isyak dan solat Sunat Hajat, rawatan dijalankan. Melalui kaedah pasak ini, saya dapat menentukan berapa ekor jin-jin yang benar-benar keluar dan masih lagi berdegil di dalam badan.

Suka saya kongsikan kaeadah ini. Mudah-mudahan dengan perkongsian ini sedikit sebanyak, pembaca dapat mengawal keadaan jika pesakit itu bangun mengamuk dan sebagainya. Apapun semuanya dengan izin dan kehendak Allah s.w.t. jua.

Kaedahnya begini, pasak dulu pesakit tersebut. Buat rawatan. Setelah kita rasakan sudah ada jin yang dapat dikeluarkan dengan izin Allah, kita cuba pasak kembali sambil berdoa kepada Allah s.w.t. Pohonlah pada Allah s.w.t. sekiranya ada lagi jin di dalam badan pesakit, nescaya dia tidak dapat berdiri. Ternyata sekiranya ada jin lagi di dalam badannya, maka dia tidak mampu berdiri. Dan sekiranya sudah tiada lagi jin di dalam badannya, maka Allah s.w.t. akan mengizinkannya.

Satu peringatan penting, jangan sekali-kali kita menyatakan yang kita ingin memasak atau memaku jin tersebut. Kita baca sahaja ayat al-Quran dan pohon pada Allah s.w.t. Jika kita berkata : “Aku akan baca ayat al-Quran untuk memasak/memaku kau wahai jin…”. Kemungkinan jin tersebut hanya menipu perawat yang dia kena pasak. Dia berlakun sahaja, padahal dia tak kena pasak pun. Akhirnya pesakit tersebut masih lagi dalam gangguan jin dan perawat tertipu.

Satu lagi peringatan penting, ketika berikhtiar mengeluarkan jin, bukalah dahulu pasakan tersebut. Kalau tidak letihlah kita, menarik-narik, memukul-mukul, menepuk-nepuk sambil azan ke, baca ayat Qursi ke dan sebagainya, jin tersebut tak dapat keluar. Memanglah tak dapat keluar, sebab pasakan tersebut tidak dibuka.

Tentu pembaca ada persoalan. Apakah ayat pasak dan buka pasak tersebut. Jawapannya, ilmu Allah itu teramat luas, apa sahaja ayat al-Quran yang digunakan untuk memaku dan membuka pasakan jin yang diterima daripada guru, itulah ayat-ayatnya. Tiada yang mustahil bagi Allah s.w.t. Jika Allah berfirman “KUN! FAYAKUN” JADILAH! MAKA JADILAH IA….

Syukur tidak terhingga kepada Allah s.w.t. dan terima kasih kepada guru-guru yang mengajar kaedah ini dan apajua ilmu yang diajarkan walau sepotong ayat. Moga mereka yang diberikan mendapat rahmat dan ganjaran disisiNYA. Amin.

Wallahu’alam.

Seja o primeiro a comentar

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Catatan Abu Humaira ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO