Followers

Carian

...................... بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ ......................

Segala puji bagi Allah, Pencipta dan Penguasa alam semesta. Selawat dan salam semoga disampaikan kepada Nabi Muhammad S.A.W., keluarganya dan para sahabatnya.

Assalamualaikum w.b.t. dan salam ukhuwaah. Blog ini dibina adalah berdasarkan sebagai perkongsian pengalaman rawatan di samping catatan penulis berkaitan Perubatan Islam khususnya Rawatan Gangguan Makhluk Halus. Adalah diharapkan dengan usaha yang sedikit ini dapat memberi manafaat bagi pembacanya dan orang-orang yang mencari kebenaran. Apa jua yang tercatat di dalamnya adalah jauh sama sekali untuk menimbulkan rasa "riak dan ujub" dalam diri. Na'uzubillah. Sesungguhnya Allah S.W.T. jualah Yang Maha Hebat Lagi Maha Mengetahui. Saya melepaskan diri dari setiap hal yang bertentangan dengan Kitab Allah dan Sunnah Nabi S.A.W. Semua taufiq yang dikurniakan tidak lain adalah kerana Rahmat Allah S.W.T. KepadaNya saya berserah dan kepadaNya saya kembali ....... al-faqir ilallah min : (abuhumaira)

Saturday, August 7, 2010

Jin BerlakonAssalamualaikum w.b.t.

Jika tidak diperhatikan betul-betul, memang perwatakan dan percakapannya tidak dipengaruhi jin. Demikianlah halnya yang terjadi kepada Pn. A ketika saya melakukan rawatan susulan ke atasnya. Sehinggakan ahli keluarga sekelilingnya juga beranggapan sebegitu.

Apa tidaknya, bila dilakukan scaning, dia kata tidak ada apa-apa yang luarbiasa dirasainya.. Suaranya, gerakbadanya, nafasnya, matanya dan sebagainya tidak sedikit pun nampak unsur dalam pengaruh atau gangguan jin. Memang sah jasad dan dirinya sendiri. Dengan kata lain, dia sudah tidak ada gangguan jin dan tidak ada lagi jin dalam badannya.

Tapi saya tidak berpuas hati dengan keadaan ini kerana minggu lepas Pn. A telah diberi rawatan oleh saya. Pada sesi rawatan pertama tersebut, saya tidak mahu bersusah payah untuk memaksa jin sihir tersebut keluar. Jin tersebut terlalu degil, liat dan sombong.

Saya hanya membekalkan air ruqyah dan dia diminta untuk minum serta mandi air ruqyah selama seminggu. Mudah-mudahan dengan ikhtiar tersebut, Allah s.w.t.mengeluarkan atau melemahkan jin yang menganggu Pn. A. Mudah-mudahan juga rawatan sesi kedua nanti, Allah s.w.t. memudahkan urusan rawatan susulan ke atas Pn. A.

Ahli keluarga Pn. A berasa lega kerana dengan scaning tersebut jin di dalam badan Pn. A sudah tiada lagi. Pn. A sendiri menyatakan dirinya sudah tidak ada merasai sesuatu yang luarbiasa seperti sebelumnya; iaitu seperti nak muntah, sendawa, ada benda bergerak di dalam badan dan lain-lain.

Saya kata, “Takpe, kita cuba lagi satu cara untuk mengetahui samaada jin dalam badan betul-betul dah takde , “. Saya pun pergi mengambil sebiji batu-bata dan meletak di hadapan puan A. Belum sempat saya membacakan ruqyah pada batu-bata tersebut, tiba-tiba “UUUUUUUUUUUUUUUUUUIIIIIII, DIA NAK BAKAR BATU-BATA ! AKU KELUAR, AKU KELUAR !”

Ahli keluarganya yang lain terkejut dan tercengang, kerana pada anggapan mereka Pn. A sudah tiada gangguan jin. Rupa semua itu adalah lakunan semata. Lakunan jin tersebut yang membawa watak Pn. A memang menjadi sehinggakan semua sekelilingnya terpedaya.

Allhamdulillah, Allah menunjukkan jalan dan memudahkan urusan rawatan. Dengan izin Allah s.w.t. jin tersebut dapat dikeluarkan. Pengajaran dari kisah ini :
“ AIR YANG TENANG JANGAN DISANGKA TIADA BUAYA “

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK…

Seja o primeiro a comentar

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Catatan Abu Humaira ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO