Followers

Carian

...................... بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ ......................

Segala puji bagi Allah, Pencipta dan Penguasa alam semesta. Selawat dan salam semoga disampaikan kepada Nabi Muhammad S.A.W., keluarganya dan para sahabatnya.

Assalamualaikum w.b.t. dan salam ukhuwaah. Blog ini dibina adalah berdasarkan sebagai perkongsian pengalaman rawatan di samping catatan penulis berkaitan Perubatan Islam khususnya Rawatan Gangguan Makhluk Halus. Adalah diharapkan dengan usaha yang sedikit ini dapat memberi manafaat bagi pembacanya dan orang-orang yang mencari kebenaran. Apa jua yang tercatat di dalamnya adalah jauh sama sekali untuk menimbulkan rasa "riak dan ujub" dalam diri. Na'uzubillah. Sesungguhnya Allah S.W.T. jualah Yang Maha Hebat Lagi Maha Mengetahui. Saya melepaskan diri dari setiap hal yang bertentangan dengan Kitab Allah dan Sunnah Nabi S.A.W. Semua taufiq yang dikurniakan tidak lain adalah kerana Rahmat Allah S.W.T. KepadaNya saya berserah dan kepadaNya saya kembali ....... al-faqir ilallah min : (abuhumaira)

Monday, August 23, 2010

Riwayat dan Fadhilat Ma'thurat 3

Assalamualaikum w.b.t.

3. Diriwayatkan oleh Ath-Thabarani dalam Kitab Al-Kabir dan Al-Hakim dalam sahihnya, dari Ibnu Mas'ud r.a., Nabi S.A.W. bersabda : " Barangsiapa membaca sepuluh ayat; empat ayat dari awal surah Al-Baqarah, ayat Qursi, dan dua sesudahnya, serta ayat-ayat terakhir dari Al-Baqarah tersebut, maka rumahnya tidak akan masuk oleh syaitan sampai pagi "


Baca Selanjutnya

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Datang Ramadhan Yang Dinanti-nantikan. Alhamdulillah.


Assalamualaikum w.b.t.

Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak kepada semua rakan pembaca blog Catatan Mu'allij Muda dan muslimin muslimat sekalian. Marilah sama-sama kita mengejar RAHMAT dan KASIH SAYANG ALLAH pada bulan yang penuh keberkataan ini. Mudah-mudah kita dipanjangkan umur untuk menunaikan ibadat PUASA FARDHU sehingga ke hari yang terakhir bulan barakah ini, Insya Allah.Amin.


Baca Selanjutnya

Saturday, August 7, 2010

Jin BerlakonAssalamualaikum w.b.t.

Jika tidak diperhatikan betul-betul, memang perwatakan dan percakapannya tidak dipengaruhi jin. Demikianlah halnya yang terjadi kepada Pn. A ketika saya melakukan rawatan susulan ke atasnya. Sehinggakan ahli keluarga sekelilingnya juga beranggapan sebegitu.

Apa tidaknya, bila dilakukan scaning, dia kata tidak ada apa-apa yang luarbiasa dirasainya.. Suaranya, gerakbadanya, nafasnya, matanya dan sebagainya tidak sedikit pun nampak unsur dalam pengaruh atau gangguan jin. Memang sah jasad dan dirinya sendiri. Dengan kata lain, dia sudah tidak ada gangguan jin dan tidak ada lagi jin dalam badannya.

Tapi saya tidak berpuas hati dengan keadaan ini kerana minggu lepas Pn. A telah diberi rawatan oleh saya. Pada sesi rawatan pertama tersebut, saya tidak mahu bersusah payah untuk memaksa jin sihir tersebut keluar. Jin tersebut terlalu degil, liat dan sombong.

Saya hanya membekalkan air ruqyah dan dia diminta untuk minum serta mandi air ruqyah selama seminggu. Mudah-mudahan dengan ikhtiar tersebut, Allah s.w.t.mengeluarkan atau melemahkan jin yang menganggu Pn. A. Mudah-mudahan juga rawatan sesi kedua nanti, Allah s.w.t. memudahkan urusan rawatan susulan ke atas Pn. A.

Ahli keluarga Pn. A berasa lega kerana dengan scaning tersebut jin di dalam badan Pn. A sudah tiada lagi. Pn. A sendiri menyatakan dirinya sudah tidak ada merasai sesuatu yang luarbiasa seperti sebelumnya; iaitu seperti nak muntah, sendawa, ada benda bergerak di dalam badan dan lain-lain.

Saya kata, “Takpe, kita cuba lagi satu cara untuk mengetahui samaada jin dalam badan betul-betul dah takde , “. Saya pun pergi mengambil sebiji batu-bata dan meletak di hadapan puan A. Belum sempat saya membacakan ruqyah pada batu-bata tersebut, tiba-tiba “UUUUUUUUUUUUUUUUUUIIIIIII, DIA NAK BAKAR BATU-BATA ! AKU KELUAR, AKU KELUAR !”

Ahli keluarganya yang lain terkejut dan tercengang, kerana pada anggapan mereka Pn. A sudah tiada gangguan jin. Rupa semua itu adalah lakunan semata. Lakunan jin tersebut yang membawa watak Pn. A memang menjadi sehinggakan semua sekelilingnya terpedaya.

Allhamdulillah, Allah menunjukkan jalan dan memudahkan urusan rawatan. Dengan izin Allah s.w.t. jin tersebut dapat dikeluarkan. Pengajaran dari kisah ini :
“ AIR YANG TENANG JANGAN DISANGKA TIADA BUAYA “

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK…


Baca Selanjutnya

Tuesday, August 3, 2010

Dugaan Illahi


Semua mannusia tidak lepas dari ujian. Bezanya, adalah bentuk ujian itu, kesamaannya ialah, semua ujian itu menyempitkan hati.

Di dalam al-Quran Allah menyatakan bahawa:-

Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: "Kami beriman", sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)?

"Dan demi sesungguhnya! Kami telah menguji orang-orang yang terdahulu daripada mereka, maka (dengan ujian yang demikian), nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang sebenar-benarnya beriman, dan nyata pula apa yang diketahuiNya tentang orang-orang yang berdusta." [Surah al-ankabut ayat 2-3]

Di dalam al-Quran, terdapat 10 jenis ujian yang Allah berikan kepada manusia. Ujian-ujian yang Allah kenakan kepada manusia.

1. Ujian Bencana (al-Baqarah ayat 214)

2. Ujian Sakit (al-Baqarah ayat 214)

3. Ujian Kemiskinan (al-Baqarah ayat 115)

4. Ujian Kesenangan (al-Zumar ayat 49)

5. Ujian Kehilangan (Saad ayat 34)

6. Ujian Di Datangkan Orang Menzalimi Dan Menganiyai (al-Baqarah ayat 49)

7. Ujian Tarikan Maksiat (Surah Taha ayat 85)

8. Ujian Ketaatan Pada Perintah Allah (Surah al-Saffat ayat 106)

9. Ujian Dianugerahkan Kelebihan (Surah Dukkan ayat 33)

10. Ujian Hati (Surah al-Anfal ayat 28)

Sepuluh ujian ini adalah untuk Allah lihat, adakah kita ingin tangani segala ujian susah dan senang ini selaras dengan apa yang diajarkan oleh Allah pada kita.

"Sesungguhnya, jangan kita angan-angankan kita akan dapat masuk ke syurga sebelum Allah datangkan ujian kepada kita. Dalam al-Quran Allah nyatakan bahawa: Adakah patut kamu menyangka bahawa kamu akan masuk syurga, padahal belum sampai kepada kamu (ujian dan cubaan) seperti yang telah berlaku kepada orang-orang yang terdahulu daripada kamu? Mereka telah ditimpa kepapaan (kemusnahan hartabenda) dan serangan penyakit, serta digoncangkan (gempa)". [Surah al-Baqarah ayat 214]

Firman Allah: "Barangsiapa bertakwa kepada Allah niscaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar (bagi segala permasalahannya)" – [Surah al-Talaq ayat 2].

http://www.ustazamin.com/2010/04/bicara-ilmu-16-rakaman-tanyalah-ustaz.html


Baca Selanjutnya
Related Posts with Thumbnails

Catatan Abu Humaira ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO