Followers

Carian

...................... بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ ......................

Segala puji bagi Allah, Pencipta dan Penguasa alam semesta. Selawat dan salam semoga disampaikan kepada Nabi Muhammad S.A.W., keluarganya dan para sahabatnya.

Assalamualaikum w.b.t. dan salam ukhuwaah. Blog ini dibina adalah berdasarkan sebagai perkongsian pengalaman rawatan di samping catatan penulis berkaitan Perubatan Islam khususnya Rawatan Gangguan Makhluk Halus. Adalah diharapkan dengan usaha yang sedikit ini dapat memberi manafaat bagi pembacanya dan orang-orang yang mencari kebenaran. Apa jua yang tercatat di dalamnya adalah jauh sama sekali untuk menimbulkan rasa "riak dan ujub" dalam diri. Na'uzubillah. Sesungguhnya Allah S.W.T. jualah Yang Maha Hebat Lagi Maha Mengetahui. Saya melepaskan diri dari setiap hal yang bertentangan dengan Kitab Allah dan Sunnah Nabi S.A.W. Semua taufiq yang dikurniakan tidak lain adalah kerana Rahmat Allah S.W.T. KepadaNya saya berserah dan kepadaNya saya kembali ....... al-faqir ilallah min : (abuhumaira)

Tuesday, April 20, 2010

Air Ruqyah 3


Assalamualaikum w.b.t.

Saya ambil sedikit masa untuk menyambung catatan pengujian air ruqyah ini. Terus kepada keputusannya, hanya yang perlu sahaja akan dikongsikan. InsyaAllah. Mungkin kepada Perawat yang baru seperti saya, hal ini amat menakjubkan. Tetapi kepada Tuan-tuan Guru, Perawat-perawat yang berpengalaman, semua itu sudah diketahuinya dan lebih mengetahui serta mendapat dapatan yang lebih daripada saya yang baru serta masih belajar ini.

Dalam post yang lepas saya ada mencatatkan bahawa air ruqyah itu berpusing dalam bentuk Towaf sepertimana Towaf di Kaabah. Pernah pesakit, meminta saya membuat air ruqyah untuknya kerana air ruqyah yang dibekalkan sebelum ini habis, padahal saya sudah berpesan padanya agar dia top up air tersebut. Tapi pesanan itu dia terlupa. Dia tinggal jauh dari rumah saya dan kes ini emegency.

Jadi saya berusaha untuk membacakan ruqyah dari jauh dan bertawakkal kepada Allah. Inilah kali pertama saya membuat air ruqyah dari jauh. Saya berpegang kepada ajaran guru-guru saya yang mengatakan bahawa kesemuanya tersebut adalah urusan Allah ; KUN FAYAKUN, kita hanya berusaha dan berdoa. Rahmat Allah itu tiada bertepi.

Saya tetapkan masa dan tempat untuk membuat air ruqyah melalui sms kepada pesakit. Manakala pesakit melakukan sebagaimana yang dipinta. Setelah selesai membacakan ruqyah dari jauh, SUBHANALLAH, pesakit terkejut dan sms saya mengatakan bahawa ketika proses membaca ayat-ayat ruqyah tadi, dia melihat air di dalam botol yang disediakan itu bergerak-gerak. Gerakan tersebut seperti gerakan Towaf. Apakah benar semua itu ? Allahua'lam. Jadi pada masa itu, saya teringat kembali kepada dapatan seumpama ini ketika melakukan pengujian tentang air ruqyah.

Seperkara lagi yang menarik perhatian saya ialah tentang rasa air ruqyah. Rasa yang saya maksudkan di sini bukan dari segi masam atau manis. Tetapi berdasarkan kesegaran / fresh air tersebut setelah diruqyah.

Pada awalnya, anak murid saya Sy*** gelisah kerana dia dia melihat 3 botol air yang diambil itu diambil dari air paip. Tetapi setelah dibacakan ayat-ayat al-Quran, dia tidak sabar untuk meminum air tersebut kerana katanya dia melihat air tersebut begitu segar dan bersih, lebih segar dan bersih daripada air mineral.

Dapatan yang terakhir yang ingin saya kongsikan tentang air ruqyah ini ialah tentang kesan air ruqyah yang diminum oleh orang yang ada gangguan jin di dalam badannya. Umumnya mana-mana yang pernah memberi minum pesakit yang ada gangguan jin sudah arif tentang keadaan ini. Apabila pesakit meminum air ruqyah, ada yang rasa panas, terlalu sejuk, mencucuk-cucuk dan sebagainya.

Pernah seorang pesakit saya kerasukan tanpa diduga. Dia bercakap dengan begitu somb tentang apa yang telah diberi sakit kepada tubuh dan keluarga pesakit. Saya dan keluarga pesakit dengar sajalah. Disebabkan dia banyak bercakap, tengkuknya terasa haus lalu meminta air untuk dimunum dengan kasarnya. Saya berbisik kepada ahli keluarganya agar masuk ke bilik dan ambil air ruqyah satu cawan.

Sambil-sambil jin tersebut bercakap dengan sombong sambil memegang cawan dan terus minum air tersebut. Tidak semena-mena, percakapannya terhenti dan kedua-dua tangannya memegang tengkuknya. "Air apa yang engkau bagi nih! Lidah dan tengkuk aku panas dan mencucuk-cucuk macam ada jarum. Kamu letak jarum ke ?". Itulah air ruqyah al-Quran sapa saya.

Pernah juga ada satu kes yang mana proses mengeluarkan jin telah selesai, alhamdulillah. Tiba-tiba salah seorang dari ahli keluarga pesakit mengadu rasa macam ada angin dalam perutnya. Jadi saya bagi dia minum secawan air ruqyah. Pahit katanya. Saya bagi minum pesakit yang sudah sembuh dari gangguan jin dengan air ruqyah yang sama, katanya biasa sahaja. "Pahitla bodoh!" Dengan nada marah ahli keluarga yang meminum air ruqyah tadi menengkin pesakit yang sudah sembuh tadi. Rupanya dia sudah kerasukan. AllahuAkbar.

Demikianlah KEHEBATAN, KEBESARAN ALLHU S.W.T dengan KalamNYA yang tidak mampu diucap dengan kata-kata. Air yang biasa boleh berubah menjadi luar biasa dengan keberkatan KalamNya dengan izinNYA.

Sesungguhnya, itulah secebis, mungkin tidak sampai secebis, sebesar zarah, mungkin tidak sampai sezarah, yang mampu dipelajari oleh hambaMu yang daif dan lemah ini dari ILMU MU YA ALLAH YANG MAHA LUAS LAGI MAHA AGUNG. Allahu Robbi. Allahua'lam.

Seja o primeiro a comentar

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Catatan Abu Humaira ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO