Followers

Carian

...................... بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ ......................

Segala puji bagi Allah, Pencipta dan Penguasa alam semesta. Selawat dan salam semoga disampaikan kepada Nabi Muhammad S.A.W., keluarganya dan para sahabatnya.

Assalamualaikum w.b.t. dan salam ukhuwaah. Blog ini dibina adalah berdasarkan sebagai perkongsian pengalaman rawatan di samping catatan penulis berkaitan Perubatan Islam khususnya Rawatan Gangguan Makhluk Halus. Adalah diharapkan dengan usaha yang sedikit ini dapat memberi manafaat bagi pembacanya dan orang-orang yang mencari kebenaran. Apa jua yang tercatat di dalamnya adalah jauh sama sekali untuk menimbulkan rasa "riak dan ujub" dalam diri. Na'uzubillah. Sesungguhnya Allah S.W.T. jualah Yang Maha Hebat Lagi Maha Mengetahui. Saya melepaskan diri dari setiap hal yang bertentangan dengan Kitab Allah dan Sunnah Nabi S.A.W. Semua taufiq yang dikurniakan tidak lain adalah kerana Rahmat Allah S.W.T. KepadaNya saya berserah dan kepadaNya saya kembali ....... al-faqir ilallah min : (abuhumaira)

Friday, April 9, 2010

Air Ruqyah 2


Bagi pengujian ini saya hanya membaca ayat ruqyah yang terdiri daripada set bacaan 1 : bacaan Al-Fatehah, Zikir Allah dan set bacaan 2 : Al-Fatehah, ayatul Qursi.Manakala pengujian terhadap kaedah membuat air ruqyah, hanya 3 kaedah sahaja dibuat pengujian iaitu 1 : membaca ruqyah sambil penutup botol tidak dibuka. 2 : membaca ruqyah sambil memasukkan jari telunjuk ke dalam air. 3 : membaca ruqyah di permukaan air dan dihembus.

Botol 1 (penutup merah)dibackan ruqyah tanpa membuka penutup. Botol 2 (penutup 100 plus)dibacakan ruqyah sambil mencelupkan jari telunjuk. Botol 3 (penutup F&N) dibacakan ruqyah dan dihembuskan ke dalam air.

Aspek pengujian ini dilihat dari segi warna, rasa pada jari / lidah dan pergerakan air. Ternyata memang ada perbezaan dan persamaan pada ketiga-tiga kaedah ini. Di sini saya tidak akan mencatatkan kesemua dapatan tersebut. Hanya kesimpulan sahaja yang dapat saya catatkan buat perkongsian bersama.

SubhanaAllah...Apa yang membuatkan saya rasa begitu taa'jub dan sebak ( mengenangkan KEAGUNGAN dan KEBESARAN ALLAH) ialah dari segi aspek rasa dan pergerakan air apabila dibacakan ayat-ayat ruqyah tersebut. Boleh dikatakan semua air-air tersebut mempunyai persamaan yang serupa. Manakala perbezaannya hanya sedikit.

Bersambung bila ada masa terluang....... InsyaAllah......Solat Jumaat dulu.

Seja o primeiro a comentar

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Catatan Abu Humaira ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO