Followers

Carian

...................... بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ ......................

Segala puji bagi Allah, Pencipta dan Penguasa alam semesta. Selawat dan salam semoga disampaikan kepada Nabi Muhammad S.A.W., keluarganya dan para sahabatnya.

Assalamualaikum w.b.t. dan salam ukhuwaah. Blog ini dibina adalah berdasarkan sebagai perkongsian pengalaman rawatan di samping catatan penulis berkaitan Perubatan Islam khususnya Rawatan Gangguan Makhluk Halus. Adalah diharapkan dengan usaha yang sedikit ini dapat memberi manafaat bagi pembacanya dan orang-orang yang mencari kebenaran. Apa jua yang tercatat di dalamnya adalah jauh sama sekali untuk menimbulkan rasa "riak dan ujub" dalam diri. Na'uzubillah. Sesungguhnya Allah S.W.T. jualah Yang Maha Hebat Lagi Maha Mengetahui. Saya melepaskan diri dari setiap hal yang bertentangan dengan Kitab Allah dan Sunnah Nabi S.A.W. Semua taufiq yang dikurniakan tidak lain adalah kerana Rahmat Allah S.W.T. KepadaNya saya berserah dan kepadaNya saya kembali ....... al-faqir ilallah min : (abuhumaira)

Thursday, November 19, 2009

Jin Tukang Urut 1 Datang


(Gambar Sekadar Hiasan)


Assalamualaikum w.b.t.

Dalam kesibukan hampir sehari lagi nak cuti sekolah ini saya ambil kesempatan untuk mencatat sedikit catatan di dalam blog yang terbiar lebih 2 minggu ni. Biasalah guru, sibuk dengan mesyuarat itu ini. Risau juga, jika dibiarkan lama pengalaman merawat itu, maka ceritanya makin shortcut dan tak ingat.

Catatan ini ada kaitan dengan 3 keluarga yang saya rawat sebelum ini. Semasa dalam tempoh merawat pesakit N yang dikenakan sihir sehingga kurus kering, nenek Y yang bersaka sehinggakan sakit-sakit dalam perut, pakcik A serta seluruh ahli keluarga dan rumah disihir kerana hasad dengki dan dendam (ada masa saya ceritakan tentang catatan rawatan ke atas mereka) saya meminta mereka pergi berurut dengan tukang urut.

Saya ceritakan dahulu tentang pesakit N. Saya meminta dia pergi berurut kerana sakit fizikal akibat gangguan jin yang berada di pergelangan tangannya menyebabkan tangannya sudah menjadi "jam" tidak boleh bergerak, sakit dan nak makan pun susah.

Tukang urut 1 yang mereka pergi ini mengurut menggunakan minyak urut yang dibuat oleh tukang urutnya sendiri. Habis mengurut, pesakit N diberi minum air penawarnya dan air itu kena dibuat mandi. Kedua pergelangan tangan pesakit N dibaluti dengan sejenis daun. Saya tak ingat apa nama daunnya. Kata tukang urut tu, daun tersebut mesti dibuang pada keesokan harinya. Pesakit N kena datang lagi 2 hari berturut-turut untuk mengurut dengannya lagi agar cepat sembuh.

Selepas mengurut petang itu, pada malamnya saya diminta untuk merawat pesakit N oleh emaknya. Emak pesakit N khuatir takut-takut tukang urut tersebut memakai jin ketika berurut atau memasukkan jin ke dalam badan anaknya ketika diurut. Bahkan kata pesakit N, dia rasa tidak selesa ketika berada di rumah tukang urut tersebut dan katanya, dia nampak rupa makcik tukang urut tu macam HANTU.

Saya memulakan rawatan dengan TKR sahaja. Melalui proses TKR kepada pesakit N untuk melihat saki-baki jin dan racun-racun sihir di dalam badan pesakit N, tiba-tiba...Tiba-tiba pesakit N berbisik kepada saya. Katanya ada seekor jin baru datang dan bertenggek di atas koridor dekat dengan tempat rawatan dibuat. Dia duduk sahaja sedang memerhati pesakit N. Jin mana pula ni ? jin liar disekitar kawasan perumahan ini ke, sihir ke, atau sebagainya. Jadi untuk mendapatkan jawapannya, saya suruh pesakit N tangkap jin tersebut.

Untuk menangkap jin tersebut secara tidak sedari, maka pesakit dibacakan ayat pendidnding, penunduk dan Yasin ayat 9 berulangkali (agar jin tersebut tidak nampak pesakit N ). Bila disahkan bahawa jin itu sudah tidak menyedari kehadiran pesakit N ditepinya (jin). Maka pesakit N pun terus menangkap.

Hasil dialong pesakit N dengan jin tersebut, ketahuilah bahawa jin tersebut ialah jin dari tukang urut 1 tadi. Dia datang hanya untuk menjenguk pesakit dan akan masuk ke dalam badan pesakit N bila dia tidur. Dia akan masuk ke dalam badan N, semata-mata untuk melihat urat-urat di tangan pesakit N samada sudah pulih atau sebaliknya. Selepas itu dia akan pulang semula kepada tuannya untuk "melapor". Jin tersebut eragama Islam, tugasnya hanya sebagai "PELAPOR" sahaja. Maka saya dengan izin Allah menghantarnya ke SM.

Mana jin aku ni, tak balik-balik lagi ni. Emmm...habislah jin aku sudah dirembat dek orang. Mungkin itu kata-kata tukang urut tu bila tahu jinnya tak balik-balik ke rumah.

Saya nasihatkan emak pesakit N, agar membuka balik semua helaian daun yang membaluti kedua-dua pergelangan tangan anaknya, kerana daun tersebut adalah "magnet atau daya tarikan" kepada jin tukang urut untuk mencari pesakit yang telah diurutinya dan janganlah mengurut menggunakan minyak yang diberi, meminum dan mandi dengan air yang diberi oleh tukang urut tersebut. Memadailah dengan air rukyah yang telah dibekalkan sebelum ini.

Saya menasihatkan juga, supaya esok carilah tukang urut yang tak pakai jin. Kata emaknya, susah nak cari tukang urut yang sebegitu kat sini. Saya mencadang agar mereka berjumpa dengan seorang makcik tukang urut yang baru saya kenal. Menurut guru-guru dan pekerja-pekerja kantin di sekolah saya, ramai guru-guru di sini berurut dengannya.Insyaallah esok kita jumpa dengan dia. Malam tu kita scan, samaada makcik tu pakai jin ke tidak InsyaAllah kata saya yang lemah ini.

Esoknya...... (bersambung)
Allahua'alam.Seja o primeiro a comentar

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Catatan Abu Humaira ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO