Followers

Carian

...................... بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ ......................

Segala puji bagi Allah, Pencipta dan Penguasa alam semesta. Selawat dan salam semoga disampaikan kepada Nabi Muhammad S.A.W., keluarganya dan para sahabatnya.

Assalamualaikum w.b.t. dan salam ukhuwaah. Blog ini dibina adalah berdasarkan sebagai perkongsian pengalaman rawatan di samping catatan penulis berkaitan Perubatan Islam khususnya Rawatan Gangguan Makhluk Halus. Adalah diharapkan dengan usaha yang sedikit ini dapat memberi manafaat bagi pembacanya dan orang-orang yang mencari kebenaran. Apa jua yang tercatat di dalamnya adalah jauh sama sekali untuk menimbulkan rasa "riak dan ujub" dalam diri. Na'uzubillah. Sesungguhnya Allah S.W.T. jualah Yang Maha Hebat Lagi Maha Mengetahui. Saya melepaskan diri dari setiap hal yang bertentangan dengan Kitab Allah dan Sunnah Nabi S.A.W. Semua taufiq yang dikurniakan tidak lain adalah kerana Rahmat Allah S.W.T. KepadaNya saya berserah dan kepadaNya saya kembali ....... al-faqir ilallah min : (abuhumaira)

Saturday, August 22, 2009

Selamat Berpuasa...


Assalamualaikum w.b.t.

Kepada semua umat Islam, saya mengucapkan selamat menunaikan ibadah fardhu puasa Ramadhan. Semoga bulan yang penuh keberkataan ini, kita menjadikan ia sebagai "bonus" buat kita sebagai umat Muhammad s.a.w. yang dikurniakan Allah s.w.t. umur yang singkat dalam mengumpul dan mencari seberapa banyak kebajikan amalan.

Tidak seperti umat-umat nabi-nabi yang terdahulu. Yang mana mereka dikurniakan umur yang panjang sehinggakan umur beratus-ratus tahun.Tetapi mereka tidak dikurniakan "bonus" ini. Iaitu "bonus"dilipat gandakan pahala amalan umat Muhammad s.a.w. ketika dibulan Ramadhan. Oleh itu panjatkanlah kesyukuran kepadaNya dengan nikmat ini dengan melakukan ibadah puasa dan amalan-amalan ibadah yang lain dengan penuh keikhlasan keranaNya.Untuk info lebih lanjut, layari web ini

Allhamdulillahi Rabbil 'Alamin.

Seja o primeiro a comentar

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Catatan Abu Humaira ©Template Blogger Green by Dicas Blogger.

TOPO